Молюски : метод. рек. до проведення польової практики з природознавства. - Зінченко, Марія Олександрівна; Zinchenko, M.O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
Видання вміщує методичні рекомендації щодо вивчення молюсків під час проведення польової практики з природознавства. У публікації розглянуто інформаційний матеріал з особливостей зовнішньої будови молюсків, наведено рекомендації щодо збору матеріалу, його збереження, обробки і визначення. Крім того, в методичних рекомендаціях містяться кольорові ілюстровані таблиці з зображеннями черепашок двостулкових та черевоногих молюсків. Описано 28 видів двостулкових та 45 видів черевоногих молюсків, наведено їх коротку екологічну характеристику. Для поглибленого вивчення матеріалу та визначення видів подано список рекомендованих літературних джерел. Для студентів, які навчаються за спеціальністями «початкова освіта» та «біологія», та всіх, хто цікавиться природою.
Keywords: Молюски; Molluska; molluscs