Людина і культура у філософії Григорія Савича Сковороди - Колодинська, Вікторія Вікторівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження охоплює аналіз поглядів Сковороди на природу людини, її роль у культурному контексті та взаємодію з культурною спадщиною. Основні аспекти включають ідеї філософа щодо формування особистості під впливом культурних цінностей, роль освіти та саморозвитку у цьому процесі, а також взаємодію індивіда з культурним спадком.
Keywords: самопізнання; культура; філософія; духовність; природа людини; філософія серця